piątek, 29 listopada 2013

Surówka z Selera

Surówka z Selera

Surówka z Selera
Kolejna odsłona tradycyjnej surówki. Tym razem z selera w wersji klasycznej. Choć wydaje się prosta, wedle uznania można urozmaicić ja na wiele sposobów. Można do niej dodać orzechy, rodzynki, lub inne dodatki. Zależy co kto lubi.


SKŁADNIKI:



    • seler duży
    • jabłko duże, słodkie
    • szklanka kwaśnej śmietany 18%
    • 2 łyżki cukru pudru
    • łyżka soku z cytryny


WYKONANIE:

  1. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
  2. Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć z selerem.
  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 30 minut i można podawać jako dodatek do obiadu.

SMACZNEGO :)

dodatek seler jabłko śmietana cukier puder sok z cytryny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons