piątek, 22 listopada 2013

Jajka Nadziewane Pastą Łososiową

Jajka Nadziewane Pastą Łososiową

Jajka Nadziewane Pastą  Łososiową
Doskonały pomysł na przekąskę lub przystawkę. Nie tylko ładnie wyglądają, ale przede wszystkim przepysznie smakują.


SKŁADNIKI:



    • 4 jajka
    • 50 g łososia wędzonego na zimno
    • ogórek
    • łyżka majonezu
    • łyżka jogurtu typu greckiego
    • koperek
    • sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przepołowić wzdłuż.
  2. Wydrążyć żółtka i posiekać je nożem.
  3. Łososia pokroić w drobną kostkę. Połączyć z żółtkiem, majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
  4. Gotowym farszem wypełnić białka. Przyozdobić obranym ogórkiem. Posypać posiekanym koperkiem.
  5. Podawać z białym pieczywem. 

SMACZNEGO :)

jajka łosoś majonez jogurt naturalny ogórek koperek sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons