Jeśli lubicie sałatki ryżowe, to ta na pewno przypadnie Wam do gustu. Idealnie sprawdza się przy każdej okazji. Dodatkowo jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Jedyna jej wada to żmudne porcjowanie ryby w poszukiwaniu ości :).
SKŁADNIKI:
- woreczek ryżu parboiled
- makrela wędzona
- mała puszka kukurydzy
- 3-4 ogórki konserwowe
- cebula
- 2 łyżki majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego tylu greckiego
- pieprz, sól
WYKONANIE:
- Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Kukurydzę odcedzić z zalewy.
- Makrelę oczyścić z ości.
- Cebulę i ogórki obrać i pokroić w małą kostkę.
- Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez, jogurt oraz przyprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz