Ciasto francuskie i cynamon to jest to co lubię najbardziej :). Kiedy pierwszy raz zobaczyłam te ciasteczka, urzekły mnie swoją prostotą wykonania. Jeśli mamy gotowe ciasto francuskie robi się je dosłownie w 5 minut.
SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 łyżki cukru brązowego
- łyżka cynamonu
- jajko
WYKONANIE:
- Ciasto francuskie rozwinąć na blacie, na załączonym do ciasta papierze.
- Jajko rozmącić i posmarować nim ciasta.
- Cukier brązowy wymieszać z cynamonem i posypać ciasto równomiernie.
- Powoli zwijać boki ciasta do środka, najpierw z jednej, spotem z drugiej. Zawinąć w papier od ciasta i schować na godzinę do lodówki.
- Następnie kroić na małe kawałki o grubości 1 cm i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut w temperaturze 200°C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz