środa, 6 listopada 2013

Ciastka Francuskie z Cynamonem

Ciastka Francuskie z Cynamonem

Ciastka Francuskie z Cynamonem
Ciasto francuskie i cynamon to jest to co lubię najbardziej :). Kiedy pierwszy raz zobaczyłam te ciasteczka, urzekły mnie swoją prostotą wykonania. Jeśli mamy gotowe ciasto francuskie robi się je dosłownie w 5 minut.

francuskie cynamonowe serduszka

SKŁADNIKI:


    • opakowanie ciasta francuskiego
    • 3 łyżki cukru brązowego
    • łyżka cynamonu
    • jajko


WYKONANIE: 

  1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie, na załączonym do ciasta papierze.
  2. Jajko rozmącić i posmarować nim ciasta.
  3. Cukier brązowy wymieszać z cynamonem i posypać ciasto równomiernie.
  4. Powoli zwijać boki ciasta do środka, najpierw z jednej, spotem z drugiej. Zawinąć w papier od ciasta i schować na godzinę do lodówki.
  5. Następnie kroić na małe kawałki o grubości 1 cm i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut w temperaturze 200°C

SMACZNEGO :) 

ciasteczka ciasto francuskie cynamon cukier brązowy jajko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons