środa, 20 listopada 2013

Biszkopciki Maltańskie

Biszkopciki Maltańskie

Biszkopciki Maltańskie
Proste, smaczne, wciągające ...


SKŁADNIKI (około 20 sztuk):



    • 200 g migdałów bez skórki
    • 1/2 szklanki mąki
    • 2 czubate łyżki cukru pudru
    • 2 jajka


WYKONANIE:

  1. Migdały dokładnie zmielić.
  2. Żółtka oddzielić od białek i ubić białka na sztywną pianę
  3. Żółtka utrzeć z migdałami, mąką i cukrem pudrem. Połączyć z białkami.
  4. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec przez 10-15 minut w temperaturze 180°C, aż ładnie się zarumienią.
  6. Biszkopty ostudzić i posypać delikatnie cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)


ciasteczka migdały cukier puder jajka mąka

1 komentarz:

  1. Jestem pewna, że migdały nadają im idealny smak.

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons