sobota, 2 listopada 2013

Bakłażan w Panierce

Bakłażan w Panierce

Bakłażan w Panierce
Przepyszny bakłażan w chrupiącej panierce. Jeśli chcecie, aby panierka była jeszcze bardziej chrupiąca, wystarczy podwójnie namoczyć krążki w jajku i bułce tartej.


SKŁADNIKI:


    • bakłażan
    • 1-2 jajka w zależności od wielkości bakłażana 
    • szklanka bułki tartej
    • vegeta
    • pieprz
    • olej do smażenia


WYKONANIE:

  1. Bakłażana dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości około 0.5 cm.
  2. Jajka roztrzepać, a następnie dodać vegetę i pieprz. 
  3. Plastry bakłażana wrzucać do jajek i namoczyć z obu stron. Następnie obtoczyć w bułce tartej.
  4. Smażyć na patelni z olejem z obu stron na średnim ogniu.
  5. Podawać gorące.

SMACZNEGO :)

obiad bakłażan jajka bułka tarta vegeta pieprz olej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons