piątek, 8 listopada 2013

Racuchy Drożdżowe z Bananami

Racuchy Drożdżowe z Bananami

Racuchy  Drożdżowe z Bananami
Kolejna odsłona racuchów. Tym razem drożdżowe :).

racuchy

SKŁADNIKI (12 sztuk):



    • szklanka mąki pszennej
    • 1/2 szklanki mleka
    • jajko
    • banan duży
    • 30 g drożdży
    • łyżka cukru kryształ
    • łyżeczka cukru waniliowego
    • cukier puder
    • szczypta soli
    • 1/3 łyżeczki cynamonu
    • olej do smażenia


WYKONANIE:

  1. Drożdże rozpuścić w letnim mleku. Dodać łyżkę mąki i cukier kryształ. Odstawić na 10 minut.
  2. Do zaczynu dodać pozostałą część mąki, cukier waniliowy, jajko, sól i cynamon.
  3. Banana pokroić w grube plasterki i dodać do ciasta.
  4. Na patelni, na rozgrzanym oleju smażyć małe placuszki.
  5. Nadmiar tłuszczu odsączyć papierem kuchennym. Posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

obiad mąka pszenna mleko jajko cukier waniliowy cukier kryształ sól cynamon drożdże banan olej cukier puder

3 komentarze:

  1. Uwielbiam,z bananami szczególnie,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie zrobiłam:) Pyszne! Dziękuję za przepis.
    Lubię takie przepisy na szybkie dania z łatwo dostępnych składników.
    Ps. W przepisie nie zauważyłam informacji, kiedy dodać jajko.
    Dodałam po mące.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za zwrócenie uwagi już poprawiłam :) cieszę się że smakowały :)
      pozdrawiam

      Usuń

Sharing Buttons