poniedziałek, 8 lutego 2016

Mus Czekoladowy z Pomarańczą

Mus Czekoladowy z Pomarańczą

Mus Czekoladowy z Pomarańczą
Delikatny mus czekoladowy z soczystą pomarańczą. Niebo w gębie - to za mało powiedziane!


SKŁADNIKI:



    • 2 pomarańcze
    • 150 ml śmietanki kremówki 30%
    • 100 g gorzkiej czekolady
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 25 g masła


WYKONANIE:

  1. Pomarańcze obrać i wykroić fileciki bez błonek.
  2. Czekoladę pokroić w kostkę.
  3. Śmietankę podgrzać, zdjąć z ognia i dodać cukier puder oraz czekoladę. Mieszać do momentu, aż się rozpuści.
  4. Masę odstawić do wystudzenia.
  5. W pucharkach na dnie ułożyć fileciki z pomarańczy. Wlać mus i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  6. Przed podaniem udekorować plasterkami pomarańczy.

SMACZNEGO :)

deser pomarańcze śmietanka czekolada cukier puder masło

2 komentarze:

Sharing Buttons