Delikatny mus czekoladowy z soczystą pomarańczą. Niebo w gębie - to za mało powiedziane!
SKŁADNIKI:
- 2 pomarańcze
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki cukru pudru
- 25 g masła
WYKONANIE:
- Pomarańcze obrać i wykroić fileciki bez błonek.
- Czekoladę pokroić w kostkę.
- Śmietankę podgrzać, zdjąć z ognia i dodać cukier puder oraz czekoladę. Mieszać do momentu, aż się rozpuści.
- Masę odstawić do wystudzenia.
- W pucharkach na dnie ułożyć fileciki z pomarańczy. Wlać mus i odstawić na kilka godzin do lodówki.
- Przed podaniem udekorować plasterkami pomarańczy.
Przepyszny deser :)
OdpowiedzUsuńPomarańcza, czekolada... O tak! Zdecydowanie jestem za :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń