piątek, 28 października 2016

Halibut w Cieście Piwnym

Halibut w Cieście Piwnym

Halibut w Cieście Piwnym
Dzisiaj polecam rybę w chrupiącym cieście na bazie piwa. Zapraszam :).

ryba w cieście piwnym

SKŁADNIKI:



  • Ryba:
    • świeże filety z halibuta lub innej ryby
    • sól
    • sok z cytryny
    • olej do smażenia
  • Ciasto piwne:
    • szklanka mąki pszennej
    • jajko
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 szczypty soli
    • 1/2 szklanki wody gazowanej
    • 3/4 szklanki piwa

WYKONANIE:

  1. Filety oczyścić, wyciągnąć ości i osuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. Rybę posolić i skropić sokiem z cytryny.
  3. Składniki na ciasto (oprócz piwa) piwne włożyć do miski i zmiksować. Na koniec wlać piwo. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  4. Rybę zanurzać w cieście i smażyć w gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.

SMACZNEGO :)

obiad halibut sól cytryna olej mąka jajka proszek do pieczenia woda piwo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons