poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango Lassi
Dzisiaj deser prosto z Indii - Mango Lassi. Owoc mango to najważniejszy w kuchni indyjskiej składnik wielu deserów, sałatek, ale także dodatek do dań mięsnych i ryb. Mango Lassi to deser kremowy, puszysty i błyskawiczny. W sam raz na letnie upały.


SKŁADNIKI (dla 2 osób):



    • dojrzały owoc mango
    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • 150 - 200 ml mleka
    • łyżeczka miodu spadziowego lub innego


WYKONANIE:
  1. Mango umyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.
  2. Miąższ zmiksować blenderem. Dodać mleko, jogurt, miód i ponownie zmiksować. Gotowe :).

SMACZNEGO :)

deser mango jogurt naturalny mleko miód spadziowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons