piątek, 2 sierpnia 2013

Wieprzowina z papryką

Wieprzowina z papryką

Wieprzowina z papryką
Moja propozycja na weekend - wieprzowina smażona z papryką. Podana z ryżem jaśminowym smakuje wyśmienicie, a dzięki kolorowej papryce również smakowicie wygląda.

 

SKŁADNIKI (dla 4 osób):



    • 400 g schabu
    • 3 papryki białe
    • 3 pomidory
    • 2 marchewki
    • Przyprawy: vegeta, sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej, carry
    • 2 woreczki ryżu jaśminowego
    • 2 łyżeczki oleju


WYKONANIE:

  1. Mięso umyć, pokroić w cienkie paseczki i doprawić według uznania. 
  2. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  3. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki.
  4. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w paseczki.
  5. Mięso obsmażyć na oleju. Dodać marchewkę, pomidory i cebulę, a następnie smażyć razem przez kilka minut.
  6. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
  7. Gdy marchewka będzie już miękka dodać paprykę i smażyć dalej razem, aż i ona zmięknie.
  8. Ryż ułożyć na środku talerza. Przygotowaną potrawkę rozłożyć dookoła.

SMACZNEGO :)

obiad schab papryka biała pomidor marchewka vegeta sól pieprz papryka słodka carry ryż jaśminowy olej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons