czwartek, 8 sierpnia 2013

Wieprzowina w Sosie Teriyaki

Wieprzowina w Sosie Teriyaki

Wieprzowina w Sosie Teriyaki
Dzisiaj obiad w stylu "na szybko" :). Przedstawiam Wam powszechnie znany makaron Wonton. Przygotować go można w dowolnej wersji, używając ulubionych składników. Moja propozycja podania - z warzywami i mięsem w sosie Teriyaki.



SKŁADNIKI:



    • 200 g schabu
    • 3 marchewki 
    • 100 g zielonej fasolki szparagowej
    • 1/2 brokułu 
    • 200g makaronu Wonton
    • saszetka sosu Teriyaki
    • sól, vegeta, pieprz
    • 3 łyżki oliwy z oliwek


WYKONANIE:

  1. Mięso pokroić w cienkie plasterki i doprawić do smaku.
  2. Marchewkę obrać i pokroić na ukos w plasterki.
  3. Brokuł umyć i pokroić na małe różyczki.
  4. Mięso obsmażyć na oliwie, dodać marchewkę i przez następne 5 minut smażyć wszystko razem.
  5. Dodać fasolkę szparagową i brokuł. Smażyć do miękkości. Jeśli będzie trzeba, dolać odrobinę wody. 
  6. W międzyczasie przyrządzić makaron według przepisu na opakowaniu.
  7. Gdy warzywa będą już miękkie, całą potrawkę zalać sosem teriyaki i dokładnie wymieszać.
  8. Danie jest gotowe. Podawać można osobno potrawkę i makaron, lub wymieszać na patelni wszystkie składniki razem.

SMACZNEGO :)

obiad schab marchewka fasolka szparagowa brokuł makaron Wonton sos Teriyaki sól vegeta pieprz oliwa z oliwek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons