środa, 21 sierpnia 2013

Lody Krówkowe

Lody Krówkowe

Lody Krówkowe

Dzisiaj przedstawiam Wam najszybsze lody świata. Do ich przygotowania potrzebujemy tyko dwóch składników: masy krówkowej lub mleka skondensowanego z puszki i słodkiej śmietanki. Są słodkie i intensywnie śmietankowe.



SKŁADNIKI:




    • puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego
    • 600 ml słodkiej śmietanki 30%


WYKONANIE:

  1. Mleko w puszce gotować przez 3 godziny i wystudzić. Gotową masę wymieszać mikserem. (Uwaga! Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej ten punkt nas nie dotyczy).
  2. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do masy krówkowej i wymieszać.
  3. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na 4 godziny, co godzinę mieszając.

Uwagi:

  • Lody można przyrządzić również bez gotowania mleka. Będą wtedy intensywnie śmietankowe. Wystarczy wówczas ubić śmietanę, dodać mleko i wymieszać. To już na prawdę najprostszy i najszybszy sposób ;). 
SMACZNEGO :)
mleko skondensowane śmietana kremówka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons