Dzisiaj przedstawiam Wam najszybsze lody świata. Do ich przygotowania potrzebujemy tyko dwóch składników: masy krówkowej lub mleka skondensowanego z puszki i słodkiej śmietanki. Są słodkie i intensywnie śmietankowe.
SKŁADNIKI:
- puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego
- 600 ml słodkiej śmietanki 30%
WYKONANIE:
- Mleko w puszce gotować przez 3 godziny i wystudzić. Gotową masę wymieszać mikserem. (Uwaga! Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej ten punkt nas nie dotyczy).
- Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do masy krówkowej i wymieszać.
- Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalnika na 4 godziny, co godzinę mieszając.
Uwagi:
- Lody można przyrządzić również bez gotowania mleka. Będą wtedy intensywnie śmietankowe. Wystarczy wówczas ubić śmietanę, dodać mleko i wymieszać. To już na prawdę najprostszy i najszybszy sposób ;).
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz