środa, 9 października 2013

Surówka z Białej Kapusty i Marchewki

Surówka z Białej Kapusty i Marchewki

Surówka z Białej Kapusty i Marchewki
Osobiście przeze mnie uwielbiana. Pełna witamin, ale przede wszystkim bardzo smaczna.

surówka z białej kapusty

SKŁADNIKI:



    • mała główka kapusty białej
    • marchewka duża
    • cebula
    • jabłko
    • oliwa
    • sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zasypać 1/3 łyżeczki soli, wymieszać i odstawić na 15 minut. Odsączyć z nadmiaru wody
  2. Marchewkę oraz jabłko obrać, zetrzeć na tarce i dodać do kapusty.
  3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do surówki.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać oliwę, sól oraz pieprz do smaku.
  5. Odstawić na 15 minut. Podawać jako dodatek do obiadu.

SMACZNEGO :) 

dodatek kapusta biała marchewka cebula jabłko oliwa sól pieprz

4 komentarze:

  1. na pewno spróbuje bo tylko to mam w domu więc ta surówka będzie do obiadu dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam jest przepyszna, i pasuje jako dodatek do każdego drugiego dania :)

      Usuń
  2. pyyyyyyyyyyyychhhhhhhhaaaaaaaaaa

    OdpowiedzUsuń
  3. P y c h o t k a !!!

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons