środa, 16 października 2013

Surówka z Czerwonej Kapusty

Surówka z Czerwonej Kapusty

Surówka z Czerwonej Kapusty
Według przepisu od mojej mamy. Bardzo smaczna alternatywa dla innych surówek, gdy tamte już nam się znudzą.

czerwona kapusta

SKŁADNIKI:



    • mała główka kapusty czerwonej
    • cebula średnia
    • cytryna
    • cukier kryształ
    • pieprz, sól
    • oliwa z oliwek

WYKONANIE:

  1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Połączyć z kapustą.
  3. Z cytryny wycisnąć sok i dodać do surówki.
  4. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku cukrem kryształem (około łyżka), solą i pieprzem. Dodać odrobinę oliwy.
  5. Odstawić na 30 minut i można podawać jako dodatek do obiadu.

SMACZNEGO :)

dodatek kapusta czerwona cebula cytryna cukier pieprz sól oliwa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons