wtorek, 8 października 2013

Racuchy z Jabłkami

Racuchy z Jabłkami

Racuchy z Jabłkami
Jabłko to owoc, którego nigdy nie może zabraknąć w mojej kuchni :) Teraz sezon w pełni i możemy z nich zrobić różne pyszności.  Polecam puszyste i bardzo smaczne racuchy z jabłkami.


SKŁADNIKI (około 20 placuszków):

 


    • 2 jabłka
    • szklanka mleka
    • 200 g mąki
    • jajko
    • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 łyżka cukru kryształ
    • cukier puder
    • olej do smażenia

 

WYKONANIE:

  1. Jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i cukier kryształ wymieszać dokładnie mikserem w misce.
  2. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Wrzucać po jednym plasterku do porcji ciasta.
  3. Na patelnię wlać olej i nakładać małe placuszki z plasterkiem jabłka w środku. Usmażyć dokładnie z obu stron.
  4. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym. Podawać obsypane cukrem pudrem.

SMACZNEGO :) 

obiad mleko jajka mąka proszek do pieczenia cukier kryształ jabłka cukier puder olej

2 komentarze:

  1. Racuchy to pyszne i lekkie rozwiązanie na obiad lub drugie śniadanie, szczególnie dla dzieci :) Osobiście za nimi przepadam!
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons