sobota, 26 października 2013

Nadziewane Parówki

Nadziewane Parówki

Nadziewane Parówki
Coś specjalnie dla fanów parówek :) Małe czary mary w kuchni, czyli jak ze zwykłych parówek wyczarować coś niesamowitego.


SKŁADNIKI:


    • 5 parówek
    • 1/2 cebuli średniej
    • 1/4 papryki czerwonej
    • 1/5 papryki żółtej
    • 3-4 łyżki startego sera żółtego
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Paprykę żółtą i czerwoną umyć i pokroić w małą kostkę.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Paprykę usmażyć z cebulą na patelni z dodatkiem oliwy. Doprawić delikatnie pieprzem i solą.
  4. Parówki delikatnie rozciąć wzdłuż całej długości. Nadziewać przygotowanym uprzednio farszem i posypać z wierzchu serem.
  5. Piec w piekarniku przez około 5-10 minut w temperaturze 180 °C do momentu, aż ser się roztopi. Podawać gorące z grzankami lub innym pieczywem.

SMACZNEGO :)

śniadanie cebula papryka czerwona papryka żółta ser żółty oliwa z oliwek sól pieprz

2 komentarze:

  1. Mniam muszę takie cudo wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajny pomysł.. i z pewnością świetny smak :)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons