piątek, 25 października 2013

Serniczki z Patelni z Sosem Jagodowym

Serniczki z Patelni z Sosem Jagodowym

Serniczki z Patelni z Sosem Jagodowym
Jagodowo mi ... :)


SKŁADNIKI (6 placuszków):


    • 250 g twarogu półtłustego
    • 3/4 szklanki jagód (mrożone)
    • 3-4 łyżki mąki
    • jajko
    • 3 łyżeczki cukru waniliowego
    • łyżka cukru kryształ
    • olej do smażenia


WYKONANIE:

  1. Jagody zgnieść widelcem i  zagotować z cukrem kryształ, aż powstanie sos.
  2. Twaróg zmielić w blenderze.
  3. Dodać jajko, cukier waniliowy, mąkę i wymieszać wszystko razem, aż powstanie gładka masa.
  4. Z sera formować okrągłe serniczki. Oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
  5. Gotowe podawać z przyrządzonym uprzednio sosem jagodowym.

SMACZNEGO :)

śniadanie twaróg półtłusty jajko mąka cukier waniliowy olej jagody cukier kryształ

7 komentarzy:

  1. A czy te kotleciki sie nie przykleja do patelni?
    Aneta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeżeli jest nowa patelnie, to się nie przyklejają. Wystarczy lekko podważyć drewnianą szpatułką.

      Usuń
  2. A CZY TE KOTLECIKI NIE PRZYKLEJA SIE DO PAELNI?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile je smazyc z kazdej strony?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja smażyłam na średnim ogniu do zarumienienia się skórki z zewnątrz.

      Usuń
  4. dzieki! a jak blendowalas? tak na konsystencje serka kremowego?
    pytanie dotyczy wykonania punktu.2
    aneta

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons