czwartek, 3 października 2013

Kukurydza Gotowana

Kukurydza Gotowana

Kukurydza Gotowana
Klasyk kuchni amerykańskiej - gotowana kukurydza. Jedyny w swoim rodzaju miks smaków słodkiego i słonego. Tak przygotowana kukurydza świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale już sama w sobie jest przepyszna.


SKŁADNIKI (3 porcje):

 


    • 3 kolby kukurydzy
    • 100 ml mleka
    • łyżka cukru
    • masło
    • sól

 

WYKONANIE:

  1. Kukurydzę oczyścić, usunąć końcówki i przekroić na pół.
  2. Gotować przez 30 minut w zalewie z wody, mleka i cukru tak, aby wszystkie kolby zostały nią przykryte.
  3. Wyciągnąć z wrzątku i wypłukać pod bieżącą ciepłą wodą. Podawać z masłem i posypaną solą.

SMACZNEGO :) 

obiad kukurydza mleko cukier masło sól

1 komentarz:

  1. Ja zawsze gotuje w samej wodzie,lekko osolonej, z mlekiem jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons