piątek, 10 stycznia 2014

Rybka dla Dzieci

Rybka dla Dzieci

Rybka dla Dzieci
Takie małe kawałeczki ryby w chrupiącej panierce na pewno posmakują dzieciom :).

ryba z ziołami

 

SKŁADNIKI:



    • filet z ryby (ja użyłam halibuta)
    • bułka tarta
    • 2 białka
    • łyżeczka przyprawy do ryb
    • 2 szczypty pieprzu
    • olej do smażenia

WYKONANIE:

  1. Rybę umyć, osuszyć kuchennym ręcznikiem i pokroić na małe kawałki.
  2. Białka dokładnie wymieszać z przyprawą do ryb oraz pieprzem. 
  3. Do przyprawionego białka włożyć kawałki ryby i odstawić do lodówki na 30 minut.
  4. Rybę obtaczać w bułce tartej i wkładać bezpośrednio na rozgrzaną patelnię z olejem. 
  5. Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówkę.

SMACZNEGO :)

obiad filet rybny jajka przyprawa do ryb pieprz bułka tarta olej

2 komentarze:

  1. Uwielbiam :)
    Pozdrawiam i zapraszam serdecznie do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki białką jest bardzo chrupiąca, świetny pomysł! Zawsze używałam całego jaja.

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons