poniedziałek, 13 stycznia 2014

Tatar Śledziowy

Tatar Śledziowy

Tatar Śledziowy
Śledzie są na naszych polskich stołach bardzo popularne. W szczególności w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Można z nich wyczarować wiele niesmowitych i smacznych dań. Poniżej jedno z nich.


SKŁADNIKI:



    • 3 filety śledziowe
    • opakowanie krakersów
    • 2 ogórki konserwowe średnie
    • cebula czerwona mała
    • 5 marynowanych grzybów
    • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
    • sałata rzymska lub lodowa
    • natka pietruszki
    • pieprz

WYKONANIE:

  1. Filety opłukać z zalewy i pokroić w drobną kostkę.
  2. Dodać również pokrojone w drobną kostkę korniszony, cebulę oraz grzyby.
  3. Wszystko razem wymieszać, dodać oliwę i przyprawić pieprzem.
  4. Gotowego tatara podawać na krakersach z listkiem sałaty. Udekorować natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

śledź ogórki konserwowe grzyby marynowane czerwona cebula oliwa z oliwek natka pietruszki krakersy sałata rzymska pieprz

1 komentarz:

  1. Fajny pomysł, do tej pory jadłam tylko z wołowiny i łososia.

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons