Takie małe kawałeczki ryby w chrupiącej panierce na pewno posmakują dzieciom :).
SKŁADNIKI:
- filet z ryby (ja użyłam halibuta)
- bułka tarta
- 2 białka
- łyżeczka przyprawy do ryb
- 2 szczypty pieprzu
- olej do smażenia
WYKONANIE:
- Rybę umyć, osuszyć kuchennym ręcznikiem i pokroić na małe kawałki.
- Białka dokładnie wymieszać z przyprawą do ryb oraz pieprzem.
- Do przyprawionego białka włożyć kawałki ryby i odstawić do lodówki na 30 minut.
- Rybę obtaczać w bułce tartej i wkładać bezpośrednio na rozgrzaną patelnię z olejem.
- Smażyć z obu stron na rumiany kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówkę.
Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam serdecznie do mnie :)
Dzięki białką jest bardzo chrupiąca, świetny pomysł! Zawsze używałam całego jaja.
OdpowiedzUsuń