poniedziałek, 27 stycznia 2014

Pasta z Awokado

Pasta z Awokado

Pasta z Awokado
Ciekawa propozycja pasty z awokado podana na chrupkim pieczywie.


SKŁADNIKI:



    • awokado dojrzałe
    • czubata łyżka bazylii
    • łyżka soku z cytryny
    • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
    • szczypta soli
    • chrupkie pieczywo


WYKONANIE:

  1. Awokado przekroić na pół, wyciągnąć pestkę i wydrążyć łyżką miąższ.
  2. Awokado zgnieść w misce widelcem lub przecisnąć przez praskę.
  3. Do masy dodać bazylię, sok z cytryny, oliwę z oliwek oraz sól i wszystko razem wymieszać.
  4. Gotową masę nakładać na chrupkie pieczywo. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, gdyż po upływie dłuższego czasu pasta może ściemnieć.

SMACZNEGO :)


śniadanie awokado bazylia sok z cytryny oliwa sól pieczywo chrupkie

6 komentarzy:

  1. Fajne, właśnie byłam w sklepie i kupiłam awokado już wiem co zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No i co ja mogę napisać? U mnie trwa totalna fala fascynacji kremami z awokado :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię podobną, ale jeszcze prostszą pastę z awokado - uwielbiam! A moją miłość dodatkowo potęgują aspekty zdrowotne takiej pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczny kolor!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. ja dodaję do miąższu awokado sól ,pieprz i dużo soku z cytryny co zapobiega ciemnieniu pasty.Dla urozmaicenia można dodać drobno pokrojoną cebulkę,paprykę.

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons