Bardzo smaczna i zdrowa propozycja na obiad ze szpinakiem. Dla dorosłych polecam z serem blue, a dla dzieci z mozzarellą.
SKŁADNIKI:
- 500 g makaronu świderki duże, 3 kolory
- 300 g szpinaku baby
- 100 g sera blue
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule średnie
- 2 czubate łyżki śmietany 18%
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- Makaron ugotować a'l dente według przepisu na opakowaniu.
- Szpinak dokładnie umyć.
- Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
- Następnie dodać makaron oraz szpinak i smażyć wszystko razem, przez ok. 5 minut.
- Dodać śmietanę, sól, pieprz i wymieszać wszystko dokładnie.
- Nakładać na talerze i posypać pokrojonym w kostkę serem.
Wygląda przepysznie, na pewno wypróbuję ten przepis.
OdpowiedzUsuń