piątek, 20 września 2013

Pasta z Tuńczyka

Pasta z Tuńczyka

Pasta z Tuńczyka
Pyszna pasta z tuńczyka, która odmieni nieco Wasze rutynowe kanapeczki na śniadanie, bądź kolację :).


SKŁADNIKI:

 


    • puszka tuńczyka w kawałkach
    • 2 łyżki startego żółtego sera
    • 2 jajka
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
    • łyżka majonezu
    • pieprz
    • kiełki brokuł

 

WYKONANIE:

  1. Tuńczyka odcedzić dokładnie zalewy.
  2. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce.
  3. Do miski włożyć: rybę, ser żółty i jajka.
  4. Dodać majonez zmieszany z jogurtem naturalnym.
  5. Przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać.
  6. Pastę nakładać na mini kanapeczki. Posypać kiełkami brokuł.

SMACZNEGO :)

śniadanie tuńczyk ser żółty jajka jogurt naturalny majonez pieprz kiełki brokuł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons