środa, 11 grudnia 2013

Pierogi z Nadzieniem Pizzy

Pierogi z Nadzieniem Pizzy

Pierogi z Nadzieniem Pizzy
Pierogi z niezwykłym nadzieniem a'la pizza. Całość posypana startym serem cheddar. Wyrafinowana i niecodzienna kompozycja smaków :).


SKŁADNIKI:



    • ciasto na pierogi
    • 2 filety z piersi kurczaka duże
    • 15 pieczarek dużych
    • papryka czerwona duża
    • cebula
    • papryczka chili
    • 6 łyżek startego sera cheddar
    • łyżka masła
    • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    • sól, pieprz
    • olej


WYKONANIE:

  1. Ciasto przyrządzić według poniższego przepisu.
  2. Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na 15 minut.
  3. Mięso obsmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Wystudzić, a następnie delikatnie zmielić w blenderze, tak aby nie zrobiła się papka, ale pozostały włókna.
  4. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plastry. Smażyć na patelni z dodatkiem masła, soli i pieprzu. 
  5. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć do momentu, aż cebula będzie miękka. Na koniec całość zmielić delikatnie w blenderze.
  6. Paprykę czerwoną i chili pokroić w paseczki, podsmażyć i zmielić w blenderze.
  7. Wszystkie zmielone składniki włożyć do miski i wymieszać. Jeśli farsz jest za mało doprawiony można dodać soli i pieprzu. Farsz powinien mieć zdecydowany, pikantny smak.
  8. Z wyciętych z ciasta krążków oraz przygotowanego farszu lepić pierogi. Gotować na wodzie przez ok. 5 minut.
  9. Gotowe pierogi odcedzić. Podawać na ciepło, posypane startym serem cheddar.

SMACZNEGO :)

obiad ciasto na pierogi pierś z kurczaka papryka chili pieczarki cebula cheddar papryka słodka sól pieprz masło olej

2 komentarze:

Sharing Buttons