wtorek, 3 grudnia 2013

Jajka Pieczone w Kokilkach

Jajka Pieczone w Kokilkach

Jajka Pieczone w Kokilkach
Jesteście znudzeni tradycyjnym śniadaniem? Nie macie pomysłu na to, jak je urozmaicić? Jeśli tak, jajka pieczone w kokilkach są właśnie dla Was! Idealnie nadają się na weekendowe śniadanie, gdy macie trochę czasu na to, żeby je przygotować i pokontemplować poezję ich smaku.

jajka pieczone

SKŁADNIKI (1 kokilka):


    • 2 jajka
    • 2 plasterki szynki
    • łyżeczka jogurtu naturalnego typu greckiego
    • łyżeczka startego sera mozzarella
    • pół łyżeczki masła
    • szczypiorek
    • sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C.
  2. Kokilki wysmarować masłem, wyłożyć szynką i włożyć do piekarnika na 5 minut.
  3. Następnie wyjąć, wbić jajka, delikatnie rozsmarować po wierzchu jogurt i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Piec od 8 do 15 minut w zależności od tego jaki stopień wysmażenia jajka preferujemy.
  5. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posypać serem mozzarella i świeżo posiekanym szczypiorkiem.
  6. Najlepiej smakują z grzankami czosnkowymi.
SMACZNEGO :)
śniadanie jajka szynka jogurt naturalny mozarella masło szczypiorek sól pieprz

1 komentarz:

Sharing Buttons