środa, 16 kwietnia 2014

Migdałowe Krążki w Czekoladzie

Migdałowe Krążki w Czekoladzie

Migdałowe Krążki w Czekoladzie
Kruche ciasteczka oblane mleczną czekoladą ...

ciasteczka w czekoladzie

SKŁADNIKI:



    • 150 g migdałów mielonych
    • 200 g mąki pszennej
    • 200 g masła miękkiego
    • 3/4 szklanki cukru pudru
    • 2 łyżeczki cukru waniliowego 
    • jajko
    • szczypta soli
    • tabliczka czekolady mlecznej

WYKONANIE:

  1. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, sól, jajko i dalej miksować na gładką masę.
  2. Mąkę wymieszać z migdałami. Dodawać po jednej łyżce do masy i miksować na niskich obrotach.
  3. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać krążki lub inne kształty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Wystudzić.
  5. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Zanurzać w niej ciasteczka do połowy (lub nakładać pędzelkiem) i układać na papierze do pieczenia, aby czekolada zastygła.

SMACZNEGO :)


ciasteczka migdały mąka masło cukier puder jajka sól czekolada
Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons