Dzisiaj łosoś z kaszą.
SKŁADNIKI:
- 2 woreczki kaszy pszennej
- 150 g łososia wędzonego w plastrach
- 2 małe cukinie
- 1/2 papryczki chili
- 4-5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek koperku
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Cukinię umyć, obrać ze skórki i pokroić w półkola.
- Papryczkę chili umyć i pokroić w kostkę.
- Łososia pokroić w paski lub grubą kostkę.
- Cukinię podsmażyć na patelni z oliwą. Dodać papryczkę chili i chwilę razem smażyć. Następnie dodać łososia, smażyć przez 30 sekund i zalać jogurtem naturalnym z cytryną. Posypać posiekanym koperkiem i doprawić solą oraz pieprzem.
- Na talerze nakładać kaszę i polewać sosem z łososiem. Udekorować koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz