wtorek, 22 kwietnia 2014

Kasza Pszenna z Łososiem i Cukinią

Kasza Pszenna z Łososiem i Cukinią

Kasza Pszenna z Łososiem i Cukinią
Dzisiaj łosoś z kaszą.

kasza z łososiem

SKŁADNIKI:



    • 2 woreczki kaszy pszennej
    • 150 g łososia wędzonego w plastrach
    • 2 małe cukinie
    • 1/2 papryczki chili
    • 4-5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
    • pęczek koperku
    • sól, pieprz

WYKONANIE:

  1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
  2. Cukinię umyć, obrać ze skórki i pokroić w półkola.
  3. Papryczkę chili umyć i pokroić w kostkę.
  4. Łososia pokroić w paski lub grubą kostkę.
  5. Cukinię podsmażyć na patelni z oliwą. Dodać papryczkę chili i chwilę razem smażyć. Następnie dodać łososia, smażyć przez 30 sekund i zalać jogurtem naturalnym z cytryną. Posypać posiekanym koperkiem i doprawić solą oraz pieprzem.
  6. Na talerze nakładać kaszę i polewać sosem z łososiem. Udekorować koperkiem.

SMACZNEGO :)

obiad kasza łosoś cukinia papryczka chili jogurt naturalny sok z cytryny oliwa z oliwek koperek sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons