sobota, 5 kwietnia 2014

Kopytka z Boczkiem i Szpinakiem

Kopytka z Boczkiem i Szpinakiem

Kopytka z Boczkiem i Szpinakiem
Bardzo aromatyczne i pożywne danie, idealne na ciepłą kolację. Kopytka smażone z boczkiem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami w oleju, mniam... :). Co sądzicie o takiej kolacji?

kopytka

SKŁADNIKI:



    • 300 g boczku wędzonego
    • około 500 g kopytek
    • 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju
    • 200 g świeżego szpinaku baby
    • 2 ząbki czosnku 
    • 3 łyżki oleju z pestek winogron
    • pieprz 3 kolory


WYKONANIE:

  1. Boczek pokroić w paseczki.
  2. Szpinak dokładnie umyć i osuszyć.
  3. Każdy suszony pomidor przekroić na pół.
  4. Czosnek obrać i drobno posiekać.
  5. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć boczek z czosnkiem, dodać kopytka i smażyć razem (6-7 minut).
  6. Dodać pomidory, szpinak i razem krótko smażyć (1-2 minuty).
  7. Nakładać gorące na talerze i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

SMACZNEGO :)


śniadanie boczek kopytka pomidory suszone szpinak czosnek olej z pestek winogron pieprz 3 kolory
Smaki dzieciństwa

1 komentarz:

Sharing Buttons