Bardzo aromatyczne i pożywne danie, idealne na ciepłą kolację. Kopytka smażone z boczkiem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami w oleju, mniam... :). Co sądzicie o takiej kolacji?
SKŁADNIKI:
- 300 g boczku wędzonego
- około 500 g kopytek
- 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju
- 200 g świeżego szpinaku baby
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju z pestek winogron
- pieprz 3 kolory
WYKONANIE:
- Boczek pokroić w paseczki.
- Szpinak dokładnie umyć i osuszyć.
- Każdy suszony pomidor przekroić na pół.
- Czosnek obrać i drobno posiekać.
- Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć boczek z czosnkiem, dodać kopytka i smażyć razem (6-7 minut).
- Dodać pomidory, szpinak i razem krótko smażyć (1-2 minuty).
- Nakładać gorące na talerze i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Wygląda bardzo apetycznie.Uwielbiam szpinak
OdpowiedzUsuń