czwartek, 17 kwietnia 2014

Sałatka Warstwowa z Tuńczykiem

Sałatka Warstwowa z Tuńczykiem

Sałatka Warstwowa z Tuńczykiem
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka warstwowa. Choć najlepiej prezentuje się właśnie w takiej postaci, dopiero po wymieszaniu wszystkich składników na talerzu, zyskuje pełnię smaku.

SKŁADNIKI:



    • 6 jajek
    • tuńczyk w puszcze w kawałkach
    • 150 g sera żółtego
    • duża cebula czerwona
    • majonez
    • szczypiorek

WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć osobno na tarce.
  2. Ser zetrzeć na tartce.
  3. Tuńczyka odcedzić z zalewy.
  4. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
  5. Szczypiorek posiekać.
  6. Sałatkę układać warstwami: 1/2 startego sera, białka, tuńczyk, cebula, 1/2 startego sera, żółtka, majonez i szczypiorek. 
  7. Można serwować od razu.

SMACZNEGO :)

sałatka jajka tuńczyk ser żółty cebula czerwona majonez szczypiorek
Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons