Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka warstwowa. Choć najlepiej prezentuje się właśnie w takiej postaci, dopiero po wymieszaniu wszystkich składników na talerzu, zyskuje pełnię smaku.
SKŁADNIKI:
- 6 jajek
- tuńczyk w puszcze w kawałkach
- 150 g sera żółtego
- duża cebula czerwona
- majonez
- szczypiorek
WYKONANIE:
- Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Oddzielić białka od żółtek i zetrzeć osobno na tarce.
- Ser zetrzeć na tartce.
- Tuńczyka odcedzić z zalewy.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Szczypiorek posiekać.
- Sałatkę układać warstwami: 1/2 startego sera, białka, tuńczyk, cebula, 1/2 startego sera, żółtka, majonez i szczypiorek.
- Można serwować od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz