wtorek, 25 lutego 2014

Guacamole

Guacamole

Guacamole
Guacamole to przepyszna pasta z awokado pochodząca z kuchni meksykańskiej. Jeśli lubicie smak awokado, z pewnością przypadnie Wam do gustu. Pastę serwuję z nachos lub jako sos do burritos. Sekretem dobrej guacamoli jest dojrzałe awokado. Dodatkowo, należy podawać ją bezpośrednio po przyrządzeniu.

pasta z awokado

SKŁADNIKI:



    • 2 awokado
    • papryczka chili
    • mała czerwona cebula
    • mały pomidor dojrzały
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • szczypta soli
    • natka kolendry lub pietruszki

WYKONANIE:

  1. Chili wydrążyć z pestek i pokroić w bardzo drobną kostkę. 
  2. Pomidor umyć i pokroić w drobną kostkę.
  3. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
  4. Wszystkie składniki włożyć do miski.
  5. Awokado przekroić wzdłuż pestki. Wydrążyć ze środka miąższ i rozgnieść widelcem na masę. Dodać do pokrojonych warzyw.
  6. Skropić sokiem z cytryny. Doprawić solą oraz posiekaną natką kolendry. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

SMACZNEGO :)


przystawki awokado chili cebula czerwona pomidor cytryna sól natka pietruszki
Filmowe smakołyki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons