Tym razem suszone pomidory w wersji imprezowej, podane na krakersach :) Pasta ma bardzo wyrazisty i intensywny smaku pomidorów.
SKŁADNIKI:
- 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju
- 150 g serka typu almette
- 1/4 papryki czerwonej
- 2 łyżki pociętej natki pietruszki
- 2 łyżki szczypiorku
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
- Pomidory pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do blendera razem z serkiem i zmiksować na gładką masę.
- Przełożyć do miseczki. Dodać paprykę, natkę pietruszki, szczypiorek i całość razem wymieszać.
- Doprawić pieprzem oraz solą (ja zrezygnowałam z soli).
- Podawać na krakersach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz