czwartek, 20 lutego 2014

Pasta z Makreli i Ketchupem

Pasta z Makreli i Ketchupem

Pasta z Makreli i Ketchupem
Pyszna pasta z makreli wędzonej i ketchupem. Idealna do kanapek.

pasta z makreli

SKŁADNIKI:



    • 1/2 makreli wędzonej
    • ugotowane jajko
    • mała cebula
    • łyżeczka majonezu
    • 2 łyżki ketchupu
    • pieprz
    • pieczywo (świeże bułeczki)
    • natka pietruszki


pasta z makreli


WYKONANIE:

  1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i wyciągnąć ości.
  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać do makreli.
  3. Jajko zetrzeć na tarce i również dodać.
  4. Następnie dodać majonez, ketchup i dokładnie wszystko razem wymieszać.
  5. Doprawić do smaku pieprzem.
  6. Podawać na świeżych, pokrojonych bułeczkach, posypane natką pietruszki. 

SMACZNEGO :)


sniadanie makrela wędzona jajko cebula majonez ketchup pieprz pieczywo natka pietruszki
Drugie śniadanie w pracy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons