środa, 5 marca 2014

Pasta z Makreli i Ogórkiem Kiszonym

Pasta z Makreli i Ogórkiem Kiszonym

Pasta z Makreli i Ogórkiem Kiszonym
Kolejna pasta z makreli. Tym razem o lekko kwaskowym smaku.

pasta z makreli

SKŁADNIKI:



    • 1/2 makreli wędzonej
    • ugotowane jajko
    • 2 ogórki kiszone
    • 2-3 łyżki majonezu
    • łyżka posiekanego szczypiorku
    • łyżka posiekanego koperku
    • pieprz
    • pieczywo chrupkie


 Pasta z makreli i ogórkiem kiszonym

 

WYKONANIE:

  1. Makrelę obrać ze skóry i oczyścić ości.
  2. Jeden z ogórków pokroić w drobną kostkę. Drugi pokroić w plasterki.
  3. Ugotowane jajko zetrzeć na tarce.
  4. Do miski włożyć: makrelę, pokrojony w kostkę ogórek, jajko, majonez, szczypiorek oraz koperek. Wszystkie składniki razem wymieszać. Doprawić pieprzem.
  5. Gotową pastę podawać na chrupkim pieczywie udekorowaną plasterkami ogórka.

SMACZNEGO :)


śniadanie makrela jajka ogórek kiszony majonez szczypiorek koperek pieprz pieczywo chrupkie
Śniadanie mistrzów Co do kanapki?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons