piątek, 30 maja 2014

Surówka z Młodej Kapusty

Surówka z Młodej Kapusty

Surówka z Młodej Kapusty
Wiosenna surówka z młodej kapusty. Łatwa, prosta i wprost idealna jako dodatek do drugiego dania.

surówka z kapusty i majonezem

SKŁADNIKI:



    • główka małej młodej kapusty
    • cebula średnia
    • łyżeczka posiekanego koperku
    • 1-2 łyżki majonezu
    • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
    • pieprz
    • sól


WYKONANIE:

  1. Kapustę drobno poszatkować. Posypać dwiema szczyptami soli, delikatnie zagnieść i odstawić na 30 minut. Odcisnąć nadmiar wody.
  2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
  3. W misce wymieszać razem: kapustę, cebulę, koperek, majonez, jogurt naturalny i doprawić do smaku pieprzem. Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

SMACZNEGO :)

surówka kapusta cebula koperek majonez jogurt naturalny pieprz sól
Nowalijkowe Kucharzenie

3 komentarze:

  1. Surówkę z młodej kapusty raczej robiłam z olejem, ale muszę koniecznie wypróbować wersję z majonezem i jogurtem, bo brzmi pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam koniecznie, mi bardzo przypadła do gustu :) a przepis na nią mam od męża (on robił tylko z majonezem) :)

      Usuń
  2. spróbowałam, pyszna :) idzie do ulubionych, dziękuję i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons