Adwokat domowej produkcji. Miło usiąść wieczorem w doborowym towarzystwie nad kieliszkiem pysznego i kremowego adwokata.
SKŁADNIKI:
- 7 żółtek
- cukier waniliowy
- puszka mleka skondensowanego
- 500 ml wódki
- sok z połowy cytryny
WYKONANIE:
- Żółtka ucierać z cukrem waniliowym na puszystą masę przez 30 minut na najwyższych obrotach.
- Dodać wyciśnięty sok z cytryny i wymieszać.
- Mleko wlewać powoli, cały czas miksując. Masa powinna być gęsta i puszysta.
- Do gotowej masy dodawać bardzo powoli wódkę i wolno mieszać łyżką z góry na dół, uważając aby masa się nie zważyła.
- Wstawić do lodówki. Po 2 dniach adwokat zgęstnieje i będzie gotowy do spożycia.
- Przed podaniem wyciągnąć z lodówki. Adwokat musi się z powrotem zagrzać, aby łatwiej wylewał się z butelki. Alternatywnie, przelać butelkę ciepłą wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz