środa, 14 maja 2014

Adwokat

Adwokat

Adwokat
Adwokat domowej produkcji. Miło usiąść wieczorem w doborowym towarzystwie nad kieliszkiem pysznego i kremowego adwokata.


SKŁADNIKI:



    • 7 żółtek
    • cukier waniliowy
    • puszka mleka skondensowanego
    • 500 ml wódki
    • sok z połowy cytryny


WYKONANIE:

  1. Żółtka ucierać z cukrem waniliowym na puszystą masę przez 30 minut na najwyższych obrotach.
  2. Dodać wyciśnięty sok z cytryny i wymieszać.
  3. Mleko wlewać powoli, cały czas miksując. Masa powinna być gęsta i puszysta.
  4. Do gotowej masy dodawać bardzo powoli wódkę i wolno mieszać łyżką z góry na dół, uważając aby masa się nie zważyła.
  5. Wstawić do lodówki. Po 2 dniach adwokat zgęstnieje i będzie gotowy do spożycia.
  6. Przed podaniem wyciągnąć z lodówki. Adwokat musi się z powrotem zagrzać, aby łatwiej wylewał się z butelki. Alternatywnie, przelać butelkę ciepłą wodą.

NA ZDROWIE :)

alkohol jajka cukier waniliowy mleko zagęszczone slodzone wódka cytryny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons