sobota, 26 marca 2016

Jajka Faszerowane Szynką

Jajka Faszerowane Szynką

Jajka Faszerowane Szynką
Na wielkanocne śniadanie proponuję jajka faszerowane szynką. Wystarczy połączyć ze sobą kilka składników, żeby otrzymać na prawdę smaczną przystawkę.


SKŁADNIKI:



    • 6 jajek
    • 150 g szynki konserwowej
    • 2-3 łyżki majonezu
    • łyżka jogurtu greckiego
    • łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    • szczypiorek
    • pieprz

WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać, przekroić na pół i wydrążyć żółtka.
  2. Żółtka, szynkę, majonez, jogurt i chrzan włożyć do blendera i połączyć razem.
  3. Tak przyrządzoną pastą faszerować jajka.
  4. Posypać z wierzchu szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.

SMACZNEGO :)

przystawki jajka szynka majonez jogurt chrzan szczypiorek pieprz

1 komentarz:

Sharing Buttons