Rzeżuchę to jeden z podstawowych składników na wielkanocnym stole. Nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje jako dodatek do sałatek. Inspiracja z kuchnia prozdrowotna.
SKŁADNIKI:
- garść kiełków rzeżuchy
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 3 jajka
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
- pomidor
- 4 liście sałaty lodowej
- 3-4 łyżki majonezu
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Ziemniaki oraz marchew ugotować w osolonej wodzie. Obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
- Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce.
- Pomidora pokroić w kostkę.
- Sałatę pokroić na drobne kawałki. Połączyć z ziemniakami, rzeżuchą, marchewką, jajkami, kukurydzą, pomidorem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
uwielbiam takie sałatki !
OdpowiedzUsuń