sobota, 12 marca 2016

Sałatka z Rzeżuchą na Wielkanoc

Sałatka z Rzeżuchą na Wielkanoc

Sałatka z Rzeżuchą na Wielkanoc
Rzeżuchę to jeden z podstawowych składników na wielkanocnym stole. Nie tylko pięknie się prezentuje, ale również świetnie smakuje jako dodatek do sałatek. Inspiracja z kuchnia prozdrowotna.


SKŁADNIKI:



    • garść kiełków rzeżuchy
    • 2 ziemniaki
    • 2 marchewki
    • 3 jajka
    • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
    • pomidor
    • 4 liście sałaty lodowej
    • 3-4 łyżki majonezu
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Ziemniaki oraz marchew ugotować w osolonej wodzie. Obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
  2. Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce.
  3. Pomidora pokroić w kostkę.
  4. Sałatę pokroić na drobne kawałki. Połączyć z ziemniakami, rzeżuchą, marchewką, jajkami, kukurydzą, pomidorem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

SMACZNEGO :)

sałatka rzeżucha ziemniaki marchewka jajka kukurydza pomidory sałata lodowa majonez sól pieprz

1 komentarz:

Sharing Buttons