czwartek, 17 marca 2016

Jajka w Sosie Tatarskim

Jajka w Sosie Tatarskim

Jajka w Sosie Tatarskim
Dzisiaj kolejna propozycja na pyszną przystawkę Wielkanocną - jajka w sosie tatarskim. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a dodatkowo pięknie prezentuje się na świątecznym stole.


SKŁADNIKI:



    • mały słoiczek grzybków marynowanych
    • 2 ogórki konserwowe
    • 2 ogórki kiszone
    • 5 jajek
    • 2-3 łyżki majonezu
    • 2 łyżki śmietany
    • 1-2 łyżeczki musztardy
    • szczypta cukru
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo i obrać. Dwa jajka zetrzeć na tarce. Pozostałe przekroić na pół.
  2. Ogórki kiszone i konserwowe pokroić w kostkę.
  3. Grzybki odcedzić z zalewy i pokroić w kostkę.
  4. Do miski włożyć starte jajka, ogórki, grzybki, majonez, śmietanę oraz musztardę. Wymieszać i doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
  5. Sos tatarski ułożyć na półmisku, a na wierzchu położyć przekrojone połówki jajek. Udekorować.

SMACZNEGO :)

przystawka grzyby marynowane ogórki konserwowe ogórki kiszone jajka majonez śmietana musztarda cukier sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons