Dzisiaj kolejna propozycja na pyszną przystawkę Wielkanocną - jajka w sosie tatarskim. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a dodatkowo pięknie prezentuje się na świątecznym stole.
SKŁADNIKI:
- mały słoiczek grzybków marynowanych
- 2 ogórki konserwowe
- 2 ogórki kiszone
- 5 jajek
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- 1-2 łyżeczki musztardy
- szczypta cukru
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Jajka ugotować na twardo i obrać. Dwa jajka zetrzeć na tarce. Pozostałe przekroić na pół.
- Ogórki kiszone i konserwowe pokroić w kostkę.
- Grzybki odcedzić z zalewy i pokroić w kostkę.
- Do miski włożyć starte jajka, ogórki, grzybki, majonez, śmietanę oraz musztardę. Wymieszać i doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem.
- Sos tatarski ułożyć na półmisku, a na wierzchu położyć przekrojone połówki jajek. Udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz