środa, 16 marca 2016

Sos Chrzanowy do Wędlin

Sos Chrzanowy do Wędlin

Sos Chrzanowy do Wędlin
Przyrządzony według poniższego przepisu sos chrzanowy będzie idealnie pasował do świątecznych potraw z mięsa, wędlin na zimno, pasztetów lub jaj faszerowanych.


SKŁADNIKI:



    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 100 g chrzanu startego ze słoiczka
    • łyżka chrzanu świeżo startego
    • 1/2 łyżeczki musztardy stołowej
    • łyżka majonezu
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
    • 1/3 łyżeczki cukru kryształ
    • sok z połowy cytryny
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Jajka zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach.
  2. Do blendera włożyć chrzan, musztardę, majonez, jogurt naturalny, pół jajek, cukier kryształ, sok z cytryny, sól oraz pieprz i zmiksować na gładką masę.
  3. Do gotowego sosu dodać pozostałe jajka i wymieszać. Można podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

SMACZNEGO :)

sos jajka chrzan musztarda majonez jogurt cukier cytryna sól pieprz

6 komentarzy:

  1. wspaniała propozycja na zbliżające się święta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniały sos na nadchodzące święta, pycha :)
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  3. Cześć :) ten sosik to dla mnie temat na czasie :) wczoraj kupiłam chrzan i chciałam w najblizszym czasie zrobić z tego jakiś sosik np do jajek :) www.lunch-time.blog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam :) przepis z zeszyciku babci :)

      Usuń

Sharing Buttons