wtorek, 9 czerwca 2015

Krewetki w Miodzie i Chili

Krewetki w Miodzie i Chili

Krewetki w Miodzie i Chili
Krewetki w wersji jako przystawka na ciepło. Można je przyrządzić na grillu lub w piekarniku. Smakują wyśmienicie.


SKŁADNIKI:



    • 500 g krewetek królewskich
    • 1/4 szklanki czerwonego wina
    • 1/2 szklanki miodu
    • 1/4 łyżeczki mielonego chili
    • łyżeczka musztardy
    • limonka


grillowane krewetki

WYKONANIE:

  1. Przygotować marynatę: wino, miód, musztardę i mielone chili wymieszać razem.
  2. Krewetki włożyć do marynaty, przykryć i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
  3. Krewetki nadziać na patyczki każdą przebijając dwukrotnie. Na każdym patyczku umieścić kawałek limonki.
  4. Przygotować rozgrzany ruszt. Szaszłyki układać na aluminiowej tacce i opiekać z każdej strony przez 5 minut. Podczas pieczenia polewać marynatą.
  5. Podawać z ryżem.

SMACZNEGO :)

przystawka krewetki królewskie wino czerwone miód chili musztarda limonka

2 komentarze:

  1. takie krewetki z grilla... mniam!
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Super z dodatkiem musztardy. Wypróbuję jutro do krewetek! ;)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons