Krewetki w wersji jako przystawka na ciepło. Można je przyrządzić na grillu lub w piekarniku. Smakują wyśmienicie.
SKŁADNIKI:
- 500 g krewetek królewskich
- 1/4 szklanki czerwonego wina
- 1/2 szklanki miodu
- 1/4 łyżeczki mielonego chili
- łyżeczka musztardy
- limonka
WYKONANIE:
- Przygotować marynatę: wino, miód, musztardę i mielone chili wymieszać razem.
- Krewetki włożyć do marynaty, przykryć i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
- Krewetki nadziać na patyczki każdą przebijając dwukrotnie. Na każdym patyczku umieścić kawałek limonki.
- Przygotować rozgrzany ruszt. Szaszłyki układać na aluminiowej tacce i opiekać z każdej strony przez 5 minut. Podczas pieczenia polewać marynatą.
- Podawać z ryżem.
takie krewetki z grilla... mniam!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Super z dodatkiem musztardy. Wypróbuję jutro do krewetek! ;)
OdpowiedzUsuń