Smaczna, szybka i tania! Takie sałatki są najlepsze. Dodatkowo, dzięki fasoli i makaronowi, również sycąca i pożywna. Jak dla mnie HIT każdej imprezy.
SKŁADNIKI:
- 200 g makaronu kokardki
- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- 200 g szynki z kurczaka
- 2 papryki (czerwona, żółta)
- mała puszka fasoli fioletowej
- mała puszka kukurydzy
- pęczek natki pietruszki
- 3-4 łyżki majonezu
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- pieprz
- sól
WYKONANIE:
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
- Kapustę umyć, wysuszyć i pokroić w krótkie paski.
- Szynkę i papryki pokroić w kostkę.
- Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy.
- Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez z jogurtem naturalnym i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać z wierzchu pokrojoną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz