wtorek, 10 marca 2015

Sałatka z Makaronem i Kapustą Pekińską

Sałatka z Makaronem i Kapustą Pekińską

Sałatka z Makaronem i Kapustą Pekińską
Smaczna, szybka i tania! Takie sałatki są najlepsze. Dodatkowo, dzięki fasoli i makaronowi, również sycąca i pożywna. Jak dla mnie HIT każdej imprezy.


SKŁADNIKI:



    • 200 g makaronu kokardki
    • 1/2 małej kapusty pekińskiej
    • 200 g szynki z kurczaka
    • 2 papryki (czerwona, żółta)
    • mała puszka fasoli fioletowej
    • mała puszka kukurydzy
    • pęczek natki pietruszki
    • 3-4 łyżki majonezu
    • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
    • pieprz
    • sól


WYKONANIE:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  2. Kapustę umyć, wysuszyć i pokroić w krótkie paski.
  3. Szynkę i papryki pokroić w kostkę.
  4. Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy.
  5. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez z jogurtem naturalnym i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać z wierzchu pokrojoną natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

sałatka makaron kapusta pekińska szynka papryka fasola kukurydza natka pietruszki majonez jogurt naturalny sól pieprz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sharing Buttons