czwartek, 12 marca 2015

Jajka w Koszulkach Łososiowych

Jajka w Koszulkach Łososiowych

Jajka w Koszulkach Łososiowych
Takie oto jajeczka polecam w tym roku na stół Wielkanocny. Są łatwe w wykonaniu, pięknie się prezentują, a przy tym doskonale smakują.

SKŁADNIKI:



    • 6 jajek
    • 150 g łososia w plasterkach
    • listki sałaty lodowej
    • majonez
    • rzeżucha


WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo ok. 10 minut i obrać ze skorupek.
  2. Na talerzu ułożyć oczyszczone listki sałaty lodowej.
  3. Jajkom uciąć czubki od dołu (tak, aby jajko się nie przewracało) i góry (tak, aby było widać żółtko). Obłożyć wokoło plasterkiem łososia, spiąć koniec wykałaczką i udekorować majonezem oraz rzeżuchą. 

SMACZNEGO :)


przystawka jajka łosoś sałata lodowa majonez rzeżucha
ALE JAJA!

3 komentarze:

  1. Bardzo pomysłowe i smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na jajka!!!! Gdybym tylko spędzała wielkanoc w domu to z pewnością bym to zaserwowała, no po prostu brak mi słów! ;)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons