Takie oto jajeczka polecam w tym roku na stół Wielkanocny. Są łatwe w wykonaniu, pięknie się prezentują, a przy tym doskonale smakują.
SKŁADNIKI:
- 6 jajek
- 150 g łososia w plasterkach
- listki sałaty lodowej
- majonez
- rzeżucha
WYKONANIE:
- Jajka ugotować na twardo ok. 10 minut i obrać ze skorupek.
- Na talerzu ułożyć oczyszczone listki sałaty lodowej.
- Jajkom uciąć czubki od dołu (tak, aby jajko się nie przewracało) i góry (tak, aby było widać żółtko). Obłożyć wokoło plasterkiem łososia, spiąć koniec wykałaczką i udekorować majonezem oraz rzeżuchą.
Bardzo pomysłowe i smaczne danie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńŚwietny pomysł na jajka!!!! Gdybym tylko spędzała wielkanoc w domu to z pewnością bym to zaserwowała, no po prostu brak mi słów! ;)
OdpowiedzUsuń