poniedziałek, 16 marca 2015

Pasta Sardynkowa

Pasta Sardynkowa

Pasta Sardynkowa
Dzisiaj bardzo smaczna pasta według przepisu Roberta Makłowicza. Proporcje troszeczkę zmienione, ale efekt końcowy taki sam!


SKŁADNIKI:



    • puszka sardynek wędzonych
    • 40 g masła
    • 1 łyżeczka czubata przecieru pomidorowego
    • 2 łyżki wina czerwonego wytrawnego
    • łyżka whisky
    • szczypta papryki chili
    • 1/3 pęczka natki pietruszki
    • sól i pieprz


WYKONANIE:

  1. Sardynki zmiksować z masłem na gładką masę.
  2. Pietruszkę poszatkować i wrzucić do blendera.
  3. Dodać wino, whisky, przecier pomidorowy, chili i zmiksować wszystko razem.
  4. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z pieczywem. 

SMACZNEGO :)

śniadanie sardynki masło przecier pomidorowy wino czerwone whisky papryka chili natka pietruszki sól pieprz
Wielki Post 2015

2 komentarze:

  1. Bardzo fajny przepis , skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobną pastę :-) raz daje masło a raz serek naturalny. Jest pyszna :-) fajnie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons