Dzisiaj bardzo smaczna pasta według przepisu Roberta Makłowicza. Proporcje troszeczkę zmienione, ale efekt końcowy taki sam!
SKŁADNIKI:
- puszka sardynek wędzonych
- 40 g masła
- 1 łyżeczka czubata przecieru pomidorowego
- 2 łyżki wina czerwonego wytrawnego
- łyżka whisky
- szczypta papryki chili
- 1/3 pęczka natki pietruszki
- sól i pieprz
WYKONANIE:
- Sardynki zmiksować z masłem na gładką masę.
- Pietruszkę poszatkować i wrzucić do blendera.
- Dodać wino, whisky, przecier pomidorowy, chili i zmiksować wszystko razem.
- Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z pieczywem.
Bardzo fajny przepis , skorzystam :)
OdpowiedzUsuńRobię podobną pastę :-) raz daje masło a raz serek naturalny. Jest pyszna :-) fajnie wygląda :-)
OdpowiedzUsuń