piątek, 12 września 2014

Brzoskwinie z Tuńczykiem

Brzoskwinie z Tuńczykiem

Brzoskwinie z Tuńczykiem

Czy wpadlibyście na to, żeby połączyć tuńczyka z brzoskwinią? Owszem, może zdarzyło się w pizzy, ale tak solo? Jak nie to spróbujcie, bo naprawdę warto.


SKŁADNIKI:



    • puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 5-6 połówek brzoskwiń z puszki
    • 1/5 papryki czerwonej
    • liście sałaty rzymskiej
    • 1-2 łyżki majonezu
    • łyżka jogurtu naturalnego typu greckiego
    • 2 szczypty papryki słodkiej
    • szczypta curry
    • pieprz, sól
    • łyżeczka posiekanej natki pietruszki

WYKONANIE:

  1. Tuńczyka dokładnie odcisnąć z zalewy. Rozgnieść widelcem, dodać jogurt oraz majonez i wyrobić na pastę. Doprawić papryką w proszku, curry, solą, pieprzem oraz natką pietruszki.
  2. Liście sałaty dokładnie umyć i osuszyć.
  3. Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Układać na talerzu na liściach sałaty rzymskiej. Nakładać łyżką pastę z tuńczyka i ozdobić paseczkami pokrojonej papryki. Całość delikatnie oprószyć pieprzem.

SMACZNEGO :)

przystawka tuńczyk brzoskwinie papryka sałata rzymska majonez jogurt naturalny papryka słodka curry pieprz sól pietruszka

1 komentarz:

  1. Nigdy nie próbowałam tego połączenia; muszę przyznać, że mocno mnie zaciekawiłaś :)

    OdpowiedzUsuń

Sharing Buttons