środa, 8 kwietnia 2015

Twarożek Wiosenny

Twarożek Wiosenny

Twarożek Wiosenny
Na targu można już dostać pierwsze nowalijki. Nadszedł zatem czas na taki oto Wiosenny Twarożek z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku. Doskonale smakuje ze świeżym i chrupiącym chlebem posmarowanym masłem. Do tego zestawu można dodać jeszcze plasterek szynki, pomidora lub ogórka i otrzymujemy bardzo smaczne, sycące śniadanie.


SKŁADNIKI:



    • 500 g półtłustego twarogu
    • 6 łyżek śmietany 18 %
    • 3 łyżki mleka
    • 8 rzodkiewek
    • pęczek szczypiorku
    • sól i pieprz

WYKONANIE:

  1. Twaróg pokroić na kawałki i włożyć do blendera razem z mlekiem i śmietaną. Zmiksować na gładką masę.
  2. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę.
  4. Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.
  5. Nowalijki połączyć z serem i delikatnie wymieszać łyżką. 

SMACZNEGO :)

śniadanie twaróg półtłusty śmietana mleko rzodkiewka szczypiorek sól pieprz

3 komentarze:

Sharing Buttons