wtorek, 13 stycznia 2015

Pączusie Angielskie

Pączusie Angielskie

Pączusie Angielskie
Pod tą tajemniczą nazwą kryją się bardzo proste w wykonaniu i smaczne pączki na bazie serka homogenizowanego. Jeśli używamy waniliowego zamiast naturalnego nie słodzimy cukrem, gdyż serek sam w sobie jest słodki. Z podanej porcji powstaje duży talerz mini pączusiów, a robi się je dosłownie w 15 minut. Kto nie wierzy niech sprawdzi :). W smaku są delikatne i puszyste.

Pączki angielskie

SKŁADNIKI:



    • 300 g serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego
    • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    • 2 łyżki cukru waniliowego domowej produkcji
    • 2 duże jajka
    • czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    • szczypta soli
    • olej do smażenia
    • łyżka cukru pudru do posypania
    • 1/2 łyżeczki cynamonu


pączki z serkiem homogenizowanym

WYKONANIE:

  1. Jajka roztrzepać z cukrem waniliowym. Dodać serek homogenizowany i ponownie wymieszać.
  2. Mąkę przesiać przez sitko, połączyć z proszkiem do pieczenia oraz solą. Małymi porcjami dodawać do masy serowej i wymieszać łyżką.
  3. W garnku rozgrzać olej. Małą łyżeczką kłaść niewielkie kuleczki (im mniejsze tym lepsze; lepiej upieczone w środku) i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  4. Usmażone pączusie wykładać na ręcznik papierowy celem odsądzenia z nadmiaru tłuszczu.
  5. Cynamon wymieszać z cukrem pudrem i posypać pączki.

SMACZNEGO :)

ciasteczka serek homogeniozowany mąka cukier waniliowy jajka proszek do pieczenia sól olej cukier puder cynamon
Karnawałowe Słodkości!

2 komentarze:

Sharing Buttons