środa, 28 stycznia 2015

Jajka Faszerowane Mięsem z Kurczaka

Jajka Faszerowane Mięsem z Kurczaka

Jajka Faszerowane Mięsem z Kurczaka
Gdy nie macie pomysłu na to co zrobić z mięsem z rosołu to polecam poniższą przystawkę. Bardzo pożywne i sycące jajeczka faszerowane.


SKŁADNIKI:



    • 300 g mięsa z rosołu (kurczak, indyk)
    • 6-8 dużych jajek
    • łyżeczka przyprawy gyros
    • 1-2 łyżki majonezu
    • 1/2 pęczka natki pietruszki
    • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
    • liście rukoli do dekoracji


WYKONANIE:

  1. Jajka ugotować na twardo przez ok. 12 minut w osolonej wodzie. Następnie obrać, przekroić na pół i wydrążyć delikatnie żółtka.
  2. Mięso doprawić przyprawą gyros, przysmażyć na patelni i wystudzić.
  3. Gotowe zmielić razem z żółtkami. Dodać majonez, posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem dokładnie wymieszać.
  4. Powstałą pastą faszerować jajka. Układać na listkach rukoli i udekorować listkami natki pietruszki.

SMACZNEGO :)

przystawka kurczak jajka gyros majonez natka pietruszki oliwa rukola
ALE JAJA!

1 komentarz:

Sharing Buttons