Gdy nie macie pomysłu na to co zrobić z mięsem z rosołu to polecam poniższą przystawkę. Bardzo pożywne i sycące jajeczka faszerowane.
SKŁADNIKI:
- 300 g mięsa z rosołu (kurczak, indyk)
- 6-8 dużych jajek
- łyżeczka przyprawy gyros
- 1-2 łyżki majonezu
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- liście rukoli do dekoracji
WYKONANIE:
- Jajka ugotować na twardo przez ok. 12 minut w osolonej wodzie. Następnie obrać, przekroić na pół i wydrążyć delikatnie żółtka.
- Mięso doprawić przyprawą gyros, przysmażyć na patelni i wystudzić.
- Gotowe zmielić razem z żółtkami. Dodać majonez, posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem dokładnie wymieszać.
- Powstałą pastą faszerować jajka. Układać na listkach rukoli i udekorować listkami natki pietruszki.
Super te jajka! Muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuń